I huvudet på mig

Nemo sine vitio est

Historien om min skadade fot

av | okt 10, 2017 | Allmänt | 0 Kommentarer

fot

Jag var till doktorn i dag för att prata om min fot. Jag ramlade på jobbet julveckan 2015 och gjorde illa höger foten. Den svullnade upp och jag kunde inte röra på lilltån och tån bredvid, men läkte och blev bra. I oktober 2016 senare så började det göra ont i foten igen och jag gick till en doktor som hänvisade mig till ortoped. Jag var till ortopeden som skickade mig på RM röntgen och de såg någon ”fri kropp” i fotleden vilket ledde till att de ville operera.

De opererade foten i påskveckan 2017 och hittade inget fel, så de stängde utan ha gjort något. Vilket var ganska jobbigt att höra, men inte så mycket man kan göra åt det. Ortopeden skickade mig till sjukgymnast och jag fick några övningar som jag fått göra varje dag, efter ungefär två månader med övningar så märkte jag ingen skillnad. Sjukgymnasten föreslog då att jag skulle göra en egen remiss för att få göra ultraljud på foten, då de tydligen kan se saker man kan missa på röntgen. 30 augusti 2017 fick jag tid att göra ultraljud av foten, men man såg inget fel då. Vilket gjorde att jag hamnade tillbaka hos sjukgymnasten som, med det som de på ultraljudet tyckte, sa att det kan vara en idé att göra en nervundersökning. Dock så kunde inte sjukgymnasten skicka remiss till det utan jag måste gå genom min husläkare.

Så nu är vi framme till dagens besök hos doktorn. Hon klämde och kände och jag fick berätta allting och jag visade även lappen med utlåtandet från ultraljudet. Hon ville rådfråga en ortoped, och när jag gick därifrån så visste jag inte riktigt var jag skulle hamna. Hon hörde dock av sig under eftermiddagen och sa att ortopeden ville att jag skulle komma på ett återbesök. Så nu är det bara att invänta en kallelse till ortopeden och hoppas på att de kan hitta något nytt som är orsaken till att det gör ont när jag belastar foten.

Skrivet av Josefine

En helt vanlig tjej som gillar att spela datorspel, sy korsstygn, se på TV-serier, göra egna smycken och gosa med min katt.

Mer från denna kategori

Ny soffa – behövligt inköp

Ny soffa – behövligt inköp

I lördags var jag med mina föräldrar till Ikea och köpte en ny soffa till min lägenhet. Jag har varit sugen på det i några månader. Men det blev väldigt påtagligt när jag var till Ikea för någon månad sedan. Då hittade jag nämligen en soffa som var precis en sån som...

läs mer
Emile Hirsch och middag med syster

Emile Hirsch och middag med syster

Sedan jag och min syster såg Into the Wild år 2007 har vi båda tyckt att Emile Hirsh är en riktigt bra skådespelare. Att han ser bra ut gör sitt till också. Vi träffas därför lite då och då och äter middag och tittar på en Emile Hirsch film. Han gör väldigt olika...

läs mer
Latin – det utdöda språket?

Latin – det utdöda språket?

Under min uppväxt har jag alltid varit fascinerad av latin. Jag tycker inte ofta språk är vackra, men latin tycker jag är vackert. Det finns även en hel del citat eller ordspråk på latin som jag tycker är fina. Vi har till exempel amor vincit omnia, som betyder kärlek...

läs mer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This