I huvudet på mig

Nemo sine vitio est

Tatuering – historierna bakom mina

av | jun 25, 2018 | Allmänt | 0 Kommentarer

tatuering

Under min uppväxt var jag fascinerad av tatueringar och jag visste redan när jag gick i åttan att jag skulle skaffa en. Jag har alltid älskat rosor och det var självklart av detta som min tatuering skulle bli. När jag hade fyllt 18 så var jag till en tatuerare och bokade tid. Jag hade hittade en snygg bild på nätet som en kompis ritade av åt mig. Tatueraren gjorde rosen lite mer öppen och jag älskade den på en gång. Tiden kunde inte gå snabbt nog fram till den 9 februari, vilket var bara ca två veckor efter det jag fyllt 18.

Rosen

Det tog ungefär en timme att få rosen på plats på min vänstra överarm. Det kostade mig 1500 kr, vilket inte var speciellt dyrt alls i min mening. Jag kände mig väldigt nöjd efteråt och det kändes som ett hål hade fyllts igen. Rosen satt där den skulle och prydde sin plats. Jag kände inget behov av att skaffa någon mer tatuering utan var nöjd med den jag hade.

Några år senare började det gro en ny tatueringsidé i mitt huvud. Jag ville ha en solnedgång, och i flera år funderade jag på vad jag skulle skaffa. År 2012 hade jag bestämt mig, jag ville ha en ö med en solnedgång, palmer och måsar. Måsarna var sådana ”m” måsar man ritade när man var liten. Så nu hade jag min idé, men var skulle jag placera denna ö?

Jag ville inte ha den på höger överarm, tyckte det skulle se lite töntigt ut med en tatuering på varje överarm. Kanske på höger skuldra? Men då skulle jag själv inte kunna se den och det ville jag. På ankeln? Nej, där skulle jag inte heller se den. Till slut bestämde jag mig för att den skulle sitta på min undre höger arm. Jag tänkte och kände på det ett tag och det kändes riktigt bra.

ön

I september 2012 var jag till Stockholm Ink Bash, med planen att hitta någon som kunde göra tatueringen. Det var inte lätt att hitta någon ledig tatuerare, de flesta var bokade långt innan. Jag lyckades dock hitta en, han var från England. Så det var bara till att beskriva vad jag ville ha för honom på engelska och hoppas på att han fick fram något bra. En, eller om det var två timmar, ville han ha på sig att rita upp det jag beskrivit. När jag kom tillbaka till tatueraren var jag både nervös och nyfiken. Vad hade han ritat till mig?

Han visade mig resultatet och det var helt perfekt! Det var precis så som jag hade föreställt det. Jag satte mig ned och det tog ungefär en timme för honom att bli klar. Tatueringen fullkomligen lös av färg, och han hade till och med klämt in en liten sjöstjärna på den lilla ön. Jag kunde inte bli mer nöjd.

Slutsats

Nu är jag 30 år och har haft rosen i 12 år och ön i 6 år. Jag är fortfarande jättenöjd med dem. Jag har inte ångrat någon av dem en endaste sekund, och jag kommer nog aldrig göra det. De båda representerar mig, och jag tänkte igenom dem båda. Om du vill skaffa en tatuering så är mitt råd till dig att tänka igenom beslutet noga. Detta är inget beslut som man fattar över en natt. Ta några år att tänka igenom det, som jag gjorde. Gör inget som du inte kommer att känna dig helt nöjd med. Tänk på att du ska leva resten av ditt liv med dem.

Skrivet av Josefine

En helt vanlig tjej som gillar att spela datorspel, sy korsstygn, se på TV-serier, göra egna smycken och gosa med min katt.

Mer från denna kategori

Ny soffa – behövligt inköp

Ny soffa – behövligt inköp

I lördags var jag med mina föräldrar till Ikea och köpte en ny soffa till min lägenhet. Jag har varit sugen på det i några månader. Men det blev väldigt påtagligt när jag var till Ikea för någon månad sedan. Då hittade jag nämligen en soffa som var precis en sån som...

läs mer
Emile Hirsch och middag med syster

Emile Hirsch och middag med syster

Sedan jag och min syster såg Into the Wild år 2007 har vi båda tyckt att Emile Hirsh är en riktigt bra skådespelare. Att han ser bra ut gör sitt till också. Vi träffas därför lite då och då och äter middag och tittar på en Emile Hirsch film. Han gör väldigt olika...

läs mer
Latin – det utdöda språket?

Latin – det utdöda språket?

Under min uppväxt har jag alltid varit fascinerad av latin. Jag tycker inte ofta språk är vackra, men latin tycker jag är vackert. Det finns även en hel del citat eller ordspråk på latin som jag tycker är fina. Vi har till exempel amor vincit omnia, som betyder kärlek...

läs mer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This