I huvudet på mig

Nemo sine vitio est

Stardew Valley – ta hand om en gård

av | jun 14, 2018 | Spel | 0 Kommentarer

Stardew Valley

För två år sedan släpptes spelet Stardew Valley, och tog hela spelvärlden med storm. Spelet skapades av en enda person som går under aliaset ConcernedApe, och publicerades av Chucklefish. ConcernedApe har sagt att han tagit inspiration från spel som Harvest Moon, Animal Crossing och Minecraft.

Jag fastnade direkt för spelet och har spelat det av och till sedan det släpptes. Det är varierande och finns en hel del att utforska. Att endast en person har gjort allt var väldigt svårt att förstå. Han måste ha lagt ned ofantligt mycket tid på det.

Spelet börjar med att du får ett brev av din farfar/morfar när han ligger på sin dödsbädd. Han säger att när du inte längre orkar med det moderna livet så ska du öppna brevet och läsa det. Flera år senare får man se huvudpersonen sitta i ett bås på Joja Co och jobba. Personen verkar nedstämd, och sträcker sig efter en låda med ett kuvert i. Det är så klart farfars/morfars brev som man då får läsa. Det står att även han hade tröttna på det moderna livet och att han då flyttade till en stad där han kände att han hörde hemma. Nämligen Pelican Town i Stardew Valley, och nu har du fått ärva hans gård där.

Väl på plats i den lilla staden möts du av den lokala snickaren Robin. Hon visar dig till din gård där stadens borgmästare möter dig och välkomnar dig till staden. Dagen efter din ankomst vaknar du upp inne i din säng och du kan nu börja gå runt och utforska din gård och staden. Vilket är en njutning bara i sig, då allting är så fint och musiken är riktigt bra. Man blir guidad bra i början över hur man kommer igång med allting, och efter ett tag odlar man grönsaker utan problem. Du märker snart också att Stardew Valley har sina hemligheter, som du kan utforska.

Hur får jag tag i Stardew Valley?

Spelet finns till PC, Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch. På PC har spelet stöd för en Xbox One eller Xbox 360 kontroll.

Snart släpps också en ny uppdatering till spelet, som bland annat innehåller multiplayer. Så då kommer du att kunna spela tillsammans med dina vänner.

Du kan läsa mer om spelet på denna sida https://stardewvalley.net/.

Skrivet av Josefine

En helt vanlig tjej som gillar att spela datorspel, sy korsstygn, se på TV-serier, göra egna smycken och gosa med min katt.

Mer från denna kategori

World Of Warcraft: Chronicle 1-3

World Of Warcraft: Chronicle 1-3

Jag har alltid gillat att läsa och de senaste åren har jag läst mycket böcker som handlar om World of Warcraft världen. Efter det att jag såg Warcraft filmen blev jag väldigt sugen på att lära mig mer om karaktärernas och Azeroths historier. En del kände jag till från...

läs mer
Moonlighter – Driv en butik, jaga skatter & lös mysteriet

Moonlighter – Driv en butik, jaga skatter & lös mysteriet

Jag fick för några veckor sedan upp ögonen för Moonligher, som är ett actionrollspel med roguelite inslag. Du är Will som drömmer om att bli hjälte. Will driver butiken Moonlighter i Rynoka. Hans största mål är att lösa mysteriet med portarna som hittades för länge...

läs mer
Cat quest – ett sött RPG

Cat quest – ett sött RPG

På Steams vinter rea så köpte jag självklart en uppsjö spel trots att jag har flertalet ännu orörda spel så långt tillbaka som 2014. Hursomhelst kunde jag inte låta bli och speciellt ett spel blev jag riktigt nöjd med. Spelet i fråga heter Cat quest och är ett riktigt...

läs mer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This