I huvudet på mig

Nemo sine vitio est

Ribbåt – fartfyllt på vattnet

av | jun 20, 2018 | Allmänt | 0 Kommentarer

ribbåt

Jag har alltid älskat att åka båt och ju snabbare desto bättre. När jag gick i scouterna som tonåring så minns jag att vi fick åka någon slags sjöräddningsbåt. Det gick väldigt fort och var väldigt kul, men så mycket mer än det minns jag inte. Igår hade vi en sommaraktivitet med mitt jobb där vi fick åka ribbåt. Något som jag tyckte var riktigt kul.

Det hade blåst en del under dagen så man var lite nyfiken på hur det skulle gå att åka ribbåt. Skulle det vara väldigt guppigt och skumpigt i och med blåsten? Jag fick en plats näst längst fram i båten, det satt dock ingen framför mig. Vi gav oss iväg och i viken var det inte så farligt med blåsten. Även om det blåste på en hel del där vi åkte fram i ca 60 knop. Det jag kände på en gång var att det var ofantligt kul. Det var så otroligt fint att se naturen från båten. Vattnet som gnistrade och solen som sken. Vi hade faktiskt riktigt tur med vädret. Det var soligt och fint.

Öppet vatten

När vi hade åkt ett tag var det dags att komma ut på lite mer öppet vatten. Vilket då betydde mer vågor. Vilket var riktigt kul, men man blev väldigt trött i knän och lår. Detta eftersom man parerar lite med dem för att inte slå rumpan i sitsen, och därmed förstöra sin ryggrad. Det var först när vi var ute på det öppna vattnet och vågorna kom mot oss i ett som det blev lite jobbigt. Vi skumpade och guppade, vilket för min del inte var några problem.

Det som däremot var ett problem för mig var att jag är ganska förkyld och kan inte andas genom näsan. Så under hela åkturen var jag tvungen att ha munnen mer eller mindre öppen. Vilket inte var några problem när det inte blåste på så farligt. När vi däremot kom ut på det öppna vattnet och blåsten slog emot en med fullkraft så var det annat. Det spelade ingen roll vilket håll jag vände huvudet åt, vinden kom in i munnen. Detta resulterade i att jag inte fick någon luft. Jag stod ut så länge jag orkade men var till slut tvungen att sätta upp en knuten näve. Som då indikerade till den som körde båten att vi behövde sakta ned.

Vi stannade och guppade framåt lite sakta. Jag sa att det var ingen fara med mig, jag behövde bara få i mig lite luft. Vi bytte även lite platser och jag hamnade då två platser längre bak. Detta gjorde det betydligt lättare att andas. Nu kunde jag faktiskt vrida på huvudet och få luft i mig på ett bättre sätt. Dock så guppade det inte lika mycket där, och man såg inte lika bra framåt som där jag satt innan. Det var dock helt okej med mig då jag ändå hade åkt majoriteten av resan i fram.

Även om det blev lite jobbigt med andningen, så var det verkligen kul att åka ribbåt. Får jag möjlighet skulle jag gärna göra det igen, men då se till att jag inte är förkyld.

Skrivet av Josefine

En helt vanlig tjej som gillar att spela datorspel, sy korsstygn, se på TV-serier, göra egna smycken och gosa med min katt.

Mer från denna kategori

Ny soffa – behövligt inköp

Ny soffa – behövligt inköp

I lördags var jag med mina föräldrar till Ikea och köpte en ny soffa till min lägenhet. Jag har varit sugen på det i några månader. Men det blev väldigt påtagligt när jag var till Ikea för någon månad sedan. Då hittade jag nämligen en soffa som var precis en sån som...

läs mer
Emile Hirsch och middag med syster

Emile Hirsch och middag med syster

Sedan jag och min syster såg Into the Wild år 2007 har vi båda tyckt att Emile Hirsh är en riktigt bra skådespelare. Att han ser bra ut gör sitt till också. Vi träffas därför lite då och då och äter middag och tittar på en Emile Hirsch film. Han gör väldigt olika...

läs mer
Latin – det utdöda språket?

Latin – det utdöda språket?

Under min uppväxt har jag alltid varit fascinerad av latin. Jag tycker inte ofta språk är vackra, men latin tycker jag är vackert. Det finns även en hel del citat eller ordspråk på latin som jag tycker är fina. Vi har till exempel amor vincit omnia, som betyder kärlek...

läs mer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This