I huvudet på mig

Nemo sine vitio est

Midsommarafton – årets mest hoppfullaste dag

av | jun 26, 2018 | Allmänt | 0 Kommentarer

midsommarafton

I fredags var det midsommarafton. Jag firade den så som jag har gjort de senaste åren; hos mina föräldrar. Tuffsan och jag åkte ut till dem redan på torsdag eftermiddag för att slippa gå upp supertidigt på midsommarafton. Det var inte kaos i trafiken där jag åkte, vilket annars känns som en ganska vanlig företeelse dagen innan midsommarafton. Himlen var mulen och vädret skrek inte direkt sommar. Då det varit varmt och soligt så länge så kändes det som om midsommar redan hade varit för länge sedan. Tydligen var prognosen regn på midsommar så det kändes lite surt. Är det någon dag som man vill ha sol och fint väder på så är det midsommar. Eftersom jag hjälper till att sätta upp ljudet för ett midsommarfirande som det kan komma flera tusen personer på så hoppas man alltid på bra väder. Så att hembygdsföreningen som håller i firandet kan dra in så mycket pengar som möjligt.

När jag kom ut till mina föräldrar runt 16, så hade jag fått lite regnstänk på rutan när jag närmade mig. När jag väl svängde in på ladugårdsbacken hos mina föräldrar så började det dock spöregna. Det regnade så mycket att jag inte kunde gå ur bilen. Jag hade bakluckan full med saker plus Tuffsan jag skulle ta in och inget paraply. Så jag fick vackert sitta kvar i bilen och vänta på att det skulle ge med sig. Det tog ett tag. Regnet bara ökade i styrka och det kändes som man aldrig skulle komma ur bilen. Tuffsan tyckte det var lite läskigt med ljudet som hon inte hört förut och började jama. Men hon fann sig ganska snabbt när jag pratade med henne. Regnet lättade så småningom så att jag kunde kliva ur bilen och gå till huset.

Midsommarafton

På midsommarafton så var det till att gå upp i tid för att förbereda. Firandet skulle som vanligt starta klockan 13 och det fanns en del att göra innan. Det första som behövde komma upp på plats var ett partytält eftersom den lilla scenen som musikerna spelar på inte har tak. Vi använde samma som året innan, vilket är ett tält som är väldigt enkelt att sätta upp. Vi satte också upp en vägg som skydd mot blåst och regn. Dock så var det inget fönster på den. Vilket tydligen fanns på en annan vägg, så vi övervägde om vi skulle byta men beslutade oss för att inte göra det nu.

Vi packade upp ljudutrustningen och kopplade in. Trixade och fixade och fick upp ett parasoll över förstärkaren som annars halvt står utanför taket. Vilket i detta väder skulle innebära att det kom regn på den. Tyvärr så var parasollet inte det bästa som skydd mot regn och regn kom genom det. Som tur var hade en person en regnrock han inte använde och vi fick sätta den över förstärkaren som skydd. När detta var gjort beslutade vi oss för att byta väggen till den med fönster. Vilket gick förvånansvärt snabbt och smidigt.

Allting var klart för att musikerna skulle komma. Vilket för oss innebar en lunchrast. Nu var jag ganska trött då jag haft en förkylning som vägrat ge sig. Så det var skönt att kunna gå och sätta sig och vila ett litet tag. Vilan var inte långvarig och snart var man på plats igen. Nu hade musikerna kommit och de sista mickarna kunde kopplas in. Vi testade så att alla hördes och det kändes lovande. Även om jag inte hörde speciellt bra då min förkylning satt sig på öronen.

Klockan 13

Tio i ett tittade jag på klockan och konstaterade att det var i princip inga människor på plats. Det hade i alla fall slutat regna, vilket kändes hoppfullt. När klockan väl slog ett så var det däremot ganska fullt nedan för den lilla scenen och runt midsommarstången. Vilket kändes toppen. Lite små justeringar för ljudet behövdes göras men inte några större saker. Under hela tiden som det dansades så regnade det inte. Det började regna när dansen var slut och allting skulle plockas ihop. Som tur var var det inte några mängder så det gick bra att få ned allting igen.

Skrivet av Josefine

En helt vanlig tjej som gillar att spela datorspel, sy korsstygn, se på TV-serier, göra egna smycken och gosa med min katt.

Mer från denna kategori

Ny soffa – behövligt inköp

Ny soffa – behövligt inköp

I lördags var jag med mina föräldrar till Ikea och köpte en ny soffa till min lägenhet. Jag har varit sugen på det i några månader. Men det blev väldigt påtagligt när jag var till Ikea för någon månad sedan. Då hittade jag nämligen en soffa som var precis en sån som...

läs mer
Emile Hirsch och middag med syster

Emile Hirsch och middag med syster

Sedan jag och min syster såg Into the Wild år 2007 har vi båda tyckt att Emile Hirsh är en riktigt bra skådespelare. Att han ser bra ut gör sitt till också. Vi träffas därför lite då och då och äter middag och tittar på en Emile Hirsch film. Han gör väldigt olika...

läs mer
Latin – det utdöda språket?

Latin – det utdöda språket?

Under min uppväxt har jag alltid varit fascinerad av latin. Jag tycker inte ofta språk är vackra, men latin tycker jag är vackert. Det finns även en hel del citat eller ordspråk på latin som jag tycker är fina. Vi har till exempel amor vincit omnia, som betyder kärlek...

läs mer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This