I huvudet på mig

Nemo sine vitio est

Bananflugor – enkelt sätt att bli av med dem

av | jun 12, 2018 | Allmänt | 0 Kommentarer

bananflugor

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar till Åhléns.se.

I flera år vid denna tid dyker alltid bananflugor upp hos mig. Det spelar ingen roll vad jag gör så kommer de och de är många och irriterande. Det märks väl att de förökar sig fort. Jag har flertalet gånger försökt hitta något för att bli av med bananflugor. Dock så har det varit lite sisådär med resultatet. Tills för något år sedan då jag fick ett riktigt bra tips. Jag har sedan dess använt det och det fungerar riktigt bra. Bananflugorna har inte längre kontroll över mitt kök. Att det är få ingredienser som man ofta har hemma gör det hela ännu bättre.

Vad behöver jag till bananflugefällan?

Kranvatten, äppelcidervinäger, honung och diskmedel är allt som behövs till denna fälla. Du behöver givetvis också något att hälla detta i. Jag har tidigare år använt en liten plåtburk som rymmer ca ½ liter, men i år använder jag mig av ett vanligt dricksglas. Vill du inte använda något man ser igenom är ett tips att använda denna tandborstmugg som finns hos Åhléns.

Du börjar med att tappa upp vatten i glaset, det skall vara fyllt till cirka tre fjärdedelar. Sedan tömmer du i ca 3 matskedar äppelcidervinäger. Därefter brukar jag ta ungefär en halv tesked honung och röra ut i äppelcidervattnet. Nu behövs bara diskmedlet som tar bort ytspänningen från blandningen och gör så bananflugorna hamnar i vattnet. Det räcker med några droppar.

Ställ ditt glas med blandningen där flugorna håller till och efter ett tag så bör det vara, nästintill, flugfritt. Byt med jämna mellanrum ut blandningen när du antingen ser att det blivit många flugor i glaset, eller om det slutar fungera.

Vill du inte göra en fälla för bananflugorna? Då är några tips att städa ordentligt, bära ut soporna varje dag och ha skadad frukt och grönt i kylskåpet. Detta gör att det blir mindre risk att de trivs hos dig.

Du kan läsa mer om bananflugor här.

Skrivet av Josefine

En helt vanlig tjej som gillar att spela datorspel, sy korsstygn, se på TV-serier, göra egna smycken och gosa med min katt.

Mer från denna kategori

Ny soffa – behövligt inköp

Ny soffa – behövligt inköp

I lördags var jag med mina föräldrar till Ikea och köpte en ny soffa till min lägenhet. Jag har varit sugen på det i några månader. Men det blev väldigt påtagligt när jag var till Ikea för någon månad sedan. Då hittade jag nämligen en soffa som var precis en sån som...

läs mer
Emile Hirsch och middag med syster

Emile Hirsch och middag med syster

Sedan jag och min syster såg Into the Wild år 2007 har vi båda tyckt att Emile Hirsh är en riktigt bra skådespelare. Att han ser bra ut gör sitt till också. Vi träffas därför lite då och då och äter middag och tittar på en Emile Hirsch film. Han gör väldigt olika...

läs mer
Latin – det utdöda språket?

Latin – det utdöda språket?

Under min uppväxt har jag alltid varit fascinerad av latin. Jag tycker inte ofta språk är vackra, men latin tycker jag är vackert. Det finns även en hel del citat eller ordspråk på latin som jag tycker är fina. Vi har till exempel amor vincit omnia, som betyder kärlek...

läs mer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This